Lenovo Z6 Pro Tanıtıldı

Lenovo yeni akıllı telefonu Z6 Pro modelini tanıttı. Cihazın tüm detayları, çıkış tarihi ve satış fiyatı haberimizde.

Lenovo Z6 Pro Teknik Özellikleri

Uzun zamandır merakla beklenen Lenovo Z6 Pro resmiyet kazandı. Üst düzey bir donanıma sahip olan akıllı telefonun en dikkat çeken noktası 100 MP çözünürlüğünde fotoğraf çekebilmesi.

Akıllı telefonun 6.39 inç büyüklüğündeki Super AMOLED ekranı Full HD+ çözünürlük sunuyor. Cihazın ekran formatı 19.5:9. Lenovo ekranda yer alan parmak izi okuyucunun 0.13 saniyede ekran kilidini açabildiğini belirtiyor. Ayrıca HDR10 desteğine de sahip olan ekran mavi ışığı yüzde 33,3 oranın filtreleyebiliyor.

Amiral gemisi cihazların vazgeçilmezi olan Qualcomm firmasının ürettiği Snapdragon 855 işlemciden güç alan cihazda 12 GB RAM ve 512 GB dahili depolama alanı bulunuyor. Akıllı telefonda microSD kart desteği de mevcut.

Cihazın ön tarafında 32 megapiksel çözünürlüğünde f/2.0 diyaframa sahip olan bir kamera bulunuyor. Full HD video kaydı yapabilen bu kamera yapay zeka ile yüz güzelleştirme gibi özellikler de sunuyor.

48 megapiksel çözünürlüğündeki f/1.8 diyaframa sahip ana kameraya 16 MP çözünürlüğünde 125 derece geniş açılı kamera, 8 megapiksel çözünürlüğünde f/2.4 diyaframa sahip telefoto kamera ve 2 megapiksel çözünürlüğünde ToF sensörü eşlik ediyor. Akıllı telefonun arka kısmında toplam 4 kamera yer alıyor.

İşlemciden aldığı güç ile 100 megapiksel çözünürlüğünde fotoğraf çekebilen akıllı telefon 4.000 mAh’lık bataryadan beslenirken 27 W hızlı şarj desteğini de sunuyor. Ayrıca kablosuz ters şarj desteği bulunan cihaz özel bir sıvı soğutma teknolojisi ile soğutuluyor.

USB-C portunun yer aldığı akıllı telefonda 3.5 mm kulaklık girişi de mevcut.

Lenovo Z6 Pro Çıkış Tarihi

Cihaz 29 Nisan’dan itibaren Çin’de satışa çıkacak.

Lenovo Z6 Pro Fiyatı

Akıllı telefonun 4 farklı modeli mevcut. 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı bulunan versiyonunun başlangıç fiyatı 2.600 TL.