Huawei MateBook X Pro 2020 Tanıtıldı

Huawei yeni dizüstü bilgisayarı MateBook X Pro 2020 modelini tanıttı.

Huawei MateBook X Pro 2020 Teknik Özellikleri

MWC 2020’nin iptal edilmesinden sonra Huawei firması çevrimiçi bir etkinlik düzenleyerek yeni modellerine resmiyet kazandırdı. Huawei MateBook X Pro 2020 özellikleri de bu etkinlikte belli oldu. MacBook Pro rakibi olarak tanımlanan dizüstü bilgisayarın fiyatı da açıklandı.

Huawei MateBook X Pro 2020 özellikleri ile ilgili detaylara ilk olarak tasarımdan başlayalım. Alışılmış Huawei dizüstü bilgisayar tasarımına sahip olan cihaz 14 inçlik dokunmatik ekrana sahip. 3.000 x 2.000 piksel ekran çözünürlüğü sunan dizüstü bilgisayarın klavyesinde bir kamera yer alıyor. Burada premium hissi veren klavye tuşlarına ve touchpad’e sahip olduğu açıklandı.

Yüzde 91 ekran / gövde oranı sunan Ultra FullView ekranı ile MateBook X Pro’da bizi 3:2 en boy oranı karşılıyor.

10. nesil Intel Core i7 işlemciye sahip olan cihazın ayrıca Intel Core i5-10210U alternatifi de mevcut. 2 GB GDDR5 üzerinde çalışan NVIDIA GeForce MX250 ile donatılmış olan yeni Huawei MateBook X Pro’daki Huawei Shark Fin Fans 2.0 daha yüksek bir hava çıkışı sağlamak için daha büyük kanatçıklara sahip.

Güç düğmesinin üzerinde parmak izi okuyucu bulunuyor. Huawei firmasının iddiasına göre, dizüstü bilgisayar 7 saniyede açılıp çalışmaya başlıyor. Ayrıca cihazın üzerinde USB-C ve USB-A bağlantı noktaları yer alıyor. 65 W USB Type-C şarj adaptörü ile gelen dizüstü bilgisayarın aynı zamanda Huawei SuperCharge’ı desteklediğini de belirtelim.

En yeni amiral gemisi MateBook’daki Bluetooth 5, daha geniş sinyal kapsama alanı ve daha güçlü yayın özellikleri ile daha hızlı veri iletimine sahip.

Huawei MateBook X Pro 2020 Fiyatı

Dizüstü bilgisayarın başlangıç satış fiyatı 1.499 Euro.