Intel NUC 11 Duyuruldu

Intel NUC 11

Intel oyun odaklı yeni mini bilgisayarı NUC 11 modelini duyurdu.

Intel NUC 11 Teknik Özellikleri

Küçük boyutlarına rağmen yüksek performansı ile oldukça dikkat çeken Intel NUC 11 resmiyet kazandı. Son dönemlerde AMD ile sıkı bir rekabete giren Intel, yarışta öne geçebilmek için ürün ailesini genişletmeye devam ediyor. Bu rekabet yalnızca işlemcileri değil, CPU‘ların gücünü gösterecek bilgisayarları da kapsıyor. Bu bilgisayarlardan birisi de boyutu ve performansı ile dikkat çeken Intel NUC 11 oldu. Kod adı Beast Canyon olan Intel NUC 11, özellikle yüksek performans arayan ve kompakt bir ürün isteyen kullanıcılara hitap ediyor.

Oldukça küçük boyutlara sahip olan yeni mini pc, küçük boyutlarına rağmen 8 çekirdekli, 16 iş parçacıklı ve 5,0 GHz‘e kadar frekansa sahip 11. Nesil Intel Core i9 işlemciyi kullanıyor. Yüksek performansı ilğe dikkat çeken bu CPU, özellikle soğutma ihtiyacı ile dikkat çekiyor. Ancak firma kasanın boyutuna rağmen soğutma problemini çözerek aşırı ısınma ve performans kaybının önüne geçmeyi başarıyor diyebiliriz. Yine de isteyen kullanıcılar için Intel Core i7 işlemci alternatifi de sunuluyor.

4 adet M.2 yuvası bulunan mini bilgisayar, tam boyutlu bir ekran kartı ve 64 GB’a kadar çift kanallı RAM kullanmaya imkan sunuyor. Firma bu ürünü tasarlarken PC kullanıcılarının en önemli ihtiyaçlarından olan bağlantı noktalarını da unutmamış. Cihazın üzerinde 2 adet Thunderbolt 4 bağlantı noktası ve 2.5 Gigabit Ethernet portu mevcut.

İşlemcilerden bahsederken ifade ettiğimiz soğutma sorununun önüne geçmek isteyen Intel, ortamı serin ve sessiz tutabilmek için kasaya 3 adet büyük 92 mm fan yerleştirmiş. Böylece saatler süren oyun maratonlarında performans kaybı yaşanmıyor. Oyunculara hitap ettiğini unutmayan firma logo, fan ve kasa alanlarında RGB aydınlatmaya da yer vermiş.

Intel NUC 11 Çıkış Tarihi

Mini PC 2021 yılının üçüncü çeyreğinden itibaren satışa çıkması bekleniyor.

Intel NUC 11 Fiyatı

Mini bilgisayarın Intel Core i7 işlemcili versiyonu 1.150 dolar ve Intel Core i9 işlemcili versiyonu ise 1.350 dolar.