Android 12 Yayınlandı

Android 12

Google I/O 2021 etkinliğinde Android 12 işletim sisteminin kararlı versiyonu resmi olarak yayınlandı.

Android 12 Özellikleri

Bir süredir geliştirilmeye devam eden Android 12 işletim sistemi nihayet resmi olarak yayınlandı. Geçen Şubat ayında tanıtılan ve ilk beta sürümü Google I/O 2021 etkinliğinde yayınlanan Android 12 işletim sistemi bazı akıllı telefonlar için kararlı olarak yayınlandı. Düzenlenen etkinlikte yeni Google Pixel 6 serisi Tensor işlemcileri ile tanıtılırken Android’in son versiyonu akıllı telefonlarla beraber kullanıma sunuldu.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni Pixel modelleri ile Android’in en yeni versiyonunu kullanıcılarla buluşturan Google, Android 12 işletim sistemini 10 farklı akıllı telefon için kullanıma sundu.

Pixel Akıllı Telefonlar Android 12 İle Buluştu

Aylardır test edilen ve kullanıma sunulmak için yeni Pixel’leri bekleyen Android 12, yapılan etkinlikle kullanıma sunuldu. Birçok Pixel modeline yeni güncellemeyi sunan Google ilerleyen günlerde diğer şirketlerin akıllı telefonlarına da yeni versiyonu sunabilir.

Material You isimli renkli tasarımla kullanıcılara sunulan Android 12, işletim sistemi tarihindeki en büyük tasarım değişikliğini sunuyor. Yeni versiyonla beraber uygulama ikonları simge paketine ihtiyaç duymadan düzenlenebiliyor. Ayrıca daha hızlı animasyonlar, daha akıllı bildirimler, gizlilik panosu ve kaydırılabilir ekran görüntüleri bu güncellemede bulunuyor.

Android 12 Alan Google Pixel Telefonlar

2018’de Android 9 ile kutudan çıkan Pixel 3 ve sonrasındaki tüm akıllı telefonlarına Android 12 güncellemesini sunan Google, Ekim 2021 güvenlik yamasını da cihazlar için yayınladı. Aşağıdaki modeller ayarlardan otomatik olarak güncellenebilirken bilgisayar ile manuel olarak da yükseltilebiliyor.

Google Pixel 3

Google Pixel 3 XL

Google Pixel 3a XL

Google Pixel 4

Google Pixel 4 XL

Google Pixel 4a

Google Pixel 4a 5G

Google Pixel 5

Google Pixel 5a