Instagram’da Takipçi Arttırma Yolları

Instagram

ABD‘deki Kuzey Karolina Eyalet Üniversitesi‘ndeki araştırmacıların Instagram etkileşimleri ile ilgili yaptığı araştırmanın detayları yazımızda.

Instagram Takipçi Arttırma Yolları

Dünyada en popüler sosyal medya platformlarından olan Instagram hemen herkes tarafından kullanılıyor. Kendini sık sık güncelleyen uygulama kullanıcı sayısını da hızla artırmaya devam edşyor. Instagram kullanıcıları gönderi paylaştıktan sonra gelen etkileşimleri takip ediyorlar. Beklenen beğeni gelirse mutlu oluyorlar. Ancak etkileşimin beklenenden daha az beğeni getirmesi durumunda hayal kırıklığı yaşayabiliyorlar.

Kuzey Karolina Eyalet Üniversitesi’de görev yapan araştırmacılar bu durumdan yola çıkarak bir araştırma yaptılar. Yapılan araştırmada paylaşılan içeriklerin hangi durumlarda daha çok etkileşim aldığını test edip sıraladılar. Biz de bu araştırmanın sonuçlarını sizler için derledik.

Instagram Beğeni Arttırma Yolları

Parlaklık: Parlaklık fotoğrafın ne olduğunu öne çıkaran bir etken. Koyu renkte olan bir paylaşım içeriğin ne olduğunun daha iyi anlaşılmasını sağlar. Renk olarak parlak olan gönderiler daha yüksek etkileşim almaktadır.

Nesne Düzensizliği: Sürekli benzer konularda paylaşılan görseller artık takipçileri sıkar ve bu nedenle beğeni sayısı düşer. Birbirinden farklı uyum içindeki gönderiler daha fazla dikkat çekmektedir.

Nesne Sayısı: Paylaşılan gönderideki nesne sayısının çok olması bir karmaşa ortaya çıkarır. Bu durum nesneye odaklanmayı engeller. Asıl öne çıkacak nesnenin ön planda olması ve tek başına olması dikaktleri ona çekecektir. Kullanıcılar neyi beğeneceklerini gayet iyi bilirler. Bu nedenle odak noktası olacak nesneyi öne çıkararak daha çok beğeniye ulaşmanız mümkün olacaktır.

Renk Uyumu: Karmaşık veya kalabalık olan bir gönderide hangi konunun odak noktası sayılacağı belli olmayacaktır. Bu nedenle takipçiler neyi beğeneceğini bilemezler. Kontrastı düşük olan ve daha sade bir fotoğraf daha çok beğeni alacaktır.

Asimetri: Görsel ebatı ve genişliği belli bir oranda olmalı. Göze hitap etmeyen asimetrik bir görsel oranı ya da gönderinin içindeki odak noktasının düzensiz asimetrik oluşu estetik açıdan kötü görünecektir. Örneğin ufuk çizgisinin düz olmaması gibi.

Kenar Yoğunluğu: Görseldeki kenarların daha sakin olması ve dikkat çekmemesi asıl nesneyi ortaya çıkaracaktır. Kenarlardaki ışık yoğunluğunun görsele göre bir miktar daha az olması asıl nesneyi daha geniş açıdan görmeyi sağlayacaktır.

En Az Yüzde 3 Daha Fazla Etkileşim

Yukarıda listelediğimiz maddelere dikkat ederek Instagram’da daha estetik ve düzenli gönderiler oluşturabilir, bunun sonucunda da daha fazla beğeni / etkileşim alabilirsiniz. Araştırmayı yapanlar açıklanan maddelerin tam olarak uygulanması durumunda beğenilerde %3‘lük bir artış olacağını ifade ettiler.