YouTube Arka Planda Video Oynatma

Youtube Video Yükleme Nasıl Yapılır?

YouTube arka planda video oynatma nasıl yapılır sorusunun cevabı ve tüm merak edilenler yazımızda.

YouTube Arka Planda Video Oynatma Nasıl Yapılır?

En popüler video platformu konumunda olan YouTube birçok kullanıcı için vazgeçilmez bir uygulama. Günün hemen her saatinde sık sık tercih edildiği için diğer uygulamalarla birlikte kullanmak ya da ekran kapalıyken videoya devam etme ihtiyacı olabiliyor. Peki YouTube arka plandayken ya da ekran kapalı durumdayken video oynatma nasıl yapılır?

YouTube Arka Planda Video Oynatma Uygulamasız

iOS ve Android için YouTube uygulamasında arka planda video oynatma özelliği 2018 yılının ortalarına kadar sunulmamıştı. Ancak günümüzde YouTube Premium hizmeti ile bu özelliğe sahip olunabiliyor. YouTube Premium hizmetini kullanmadan ücretsiz olarak arka planda video oynatabileceğiniz bazı yöntemleri sizler için derledik.

YouTube Premium

Arka planda video oynatma yöntemlerinden 1. olanı ve tek resmi yolu olan YouTube Premium’u kullanmak. YouTube’un abonelik hizmetinin avantajları, arka planda ve ekran kapalı durumdayken bile video oynatma imkanını sunuyor.

YouTube Premium hizmeti ayrıca reklamsız YouTube Music kullanmayı da sağlıyor. YouTube’un müzik kısmında şarkı dinlerken ekranı kapatmak mümkün. YouTube Premium Türkiye fiyatı ise 2 aylık ücretsiz denemeden sonra aylık 16,99 TL.

YouTube’a Tarayıcıdan Erişmek

Arka planda video oynatma yöntemlerinden bir diğeri de YouTube’a tarayıcıdan erişmek. Chrome, Safari ya da Firefox gibi bir tarayıcıda YouTube’un web sitesine erişerek arka planda video oynatabilirsiniz.

1.Adım: İlk olarak herhangi bir tarayıcıdan YouTube.com adresini açın.

2.Adım: Arka planda oynatmak istediğiniz videoyu açın.

3.Adım: Video açıldıktan sonra sitenin masaüstü versiyonuna geçiş yapın. Bu işlem kullandığınız tarayıcıya göre değişkenlik gösterebilir ancak genelde sağ üstteki Seçenekler > Masaüstü sitesi kısmından erişim sağlanır.

4.Adım: Videoyu masaüstü versiyonda oynatın.

5.Adım: Ana ekranınıza gidin. Videonuz resim içinde resim (PiP) modunda oynatılmaya devam edecek.

Bu işlemlerden sonra video ekranın bir bölümünde pencere olarak oynatılacak. İsteğe göre telefonu bu şekilde kullanabilirsiniz ya da kenara sürükleyerek videoyu gizleyebilirsiniz. PiP’i gizledikten sonra sesin arka plandan gelmeye devam edeceğini de belirtelim.

Bu yöntem tüm tarayıcılarda çalışıyor olsa da Opera Touch ve Firefox’un sorunsuz bir deneyim sunuyor.

YouTube Arka Planda Video Oynatmıyor

Videonun arka planda oynatılabilmesi için cihazınızın işletim sisteminizin resim içinde resim (PiP) modunu desteklemesi gerekmektedir. Android kullanıcıları için bu destek Android 8.0 Oreo‘dan itibaren geldi. Apple tarafında ise iOS 14‘ten itibaren bu özellik aktif oldu. Ancak YouTube Premium için konunun biraz karışık olduğunu belirtelim.

YouTube TV uygulamasında PiP özelliğinin iOS 15 ve üzeri tüm cihazlarda kullanıma sunulacağı açıklandı. Ancak YouTube TV’nin şimdilik Türkiye’de hizmete girmediğini de belirtelim. YouTube Premium abonesi olmanıza rağmen arka planda video oynatamada sorun yaşıyorsanız YouTube’dan gelecek güncellemeyi beklemeniz gerekiyor.