YouTube’a Video Yakınlaştırma Geliyor

YouTube

YouTube’da video yakınlaştırma nasıl yapılır sorusunun cevabı ve tüm merak edilenler yazımızda.

YouTube Video Yakınlaştırma

Dünyanın en popüler video platformu konumunda olan YouTube video izlemeyi daha kullanışlı hale getirecek özellikleri hayata geçirmeye devam ediyor. Platform yalnızca YouTube Premium abonelerinin kullanabileceği yeni özellikle videolara yakınlaştırma yapabilme imkanını sunacak. Bu yeni özellik hem yatay hem de dikey videolarda geçerli olacak.

8x’e Kadar Yakınlaştırma Yapılabilecek

YouTube uzun zamandır beklenen videoları yakınlaştırma özelliğini sonunda devreye aldı. Pinch to zoom adlı test özelliğinde videoları 2x’ten 8x’e kadar yakınlaştırabilmek mümkün. Bu yeni özelliğin yalnızca deneysel program ile Premium kullanıcılarına sunulduğunu da belirtelim.

1 Eylül’e kadar test edilecek olan video yakınlaştırma özelliğini kullanıcılar beğenirse YouTube’da aktif olacak. Ancak 1 Eylül’den sonra tüm kullanıcılara mı yoksa yalnızca Premium abonelerine mi açık olacağı şimdilik belli değil.

Videoların Belirli Bölümlerine Zoom Yapılabilecek

YouTube videolarında ekranı doldurma özelliğinin olduğu biliniyor. 16:9 formatındaki videolar çerçevesiz telefonların ekranlarına tam oturmadığı için videoyu ekranın tamamına genişletmek mümkün. Ancak yeni deneysel özellik ekranı doldurmak yerine videonun belirli bölümlerini yakınlaştırmaya imkan sunacak.

YouTube’un paylaştığı görsele göre iki parmak kullanılarak videonun istenilen bölümlerine yakınlaştırma yapılabilecek. Ayrıca yakınlaştırmadan sonra videoda hareket etmek ve daha yakından bakabilmek mümkün. Deneysel özellik 8x’e kadar zoom yapabilmeyi sağlıyor.

Video Zoom Özelliği 1 Eylül’de Aktif Edilecek

YouTube Premium aboneleri Android uygulamasından ya da YouTube web sitesinden yeni özelliği test edebilir. Bu yeni özelliği aktif etmek için profil fotoğrafınıza tıklayın ve daha sonra “yeni özellikleri” ksımına gidin. Ancak video yakınlaştırmanın gecikmeli olduğu ifade edildi. 1 Eylül tarihine kadar tam olarak doğru çalışmayabilir.