Twitter’a Renkli Onay Rozetleri Geliyor

Twitter Mavi Tik

Twitter‘ın yeni sahibi Elon Musk ertelediği onay rozeti hizmetini renkli rozetler ile geri getiriyor.

Twitter’a Renkli Onay Rozetleri Geliyor

Elon Musk Twitter’ı satın aldıktan sonra uygulamada çok fazla değişiklik yaptı. Bu değişikliklerden birisi de mavi tik hizmetiydi. Eleştirilerin odağında olan bu özellikten sonra Elon Musk kısa bir süre önce bu uygulamayı dondurmuştu. Gelen son bilgilere göre Twitter rozeti satışı geri getiriyor.

Twitter’da Renkli Rozet Dönemi

Elon Musk Twitter’da ilginç değişiklikler yapmaya devam ediyor. Bu değişikliklerde yer alan Twitter mavi tik hizmeti de ilk çıktığından itibaren eleştirilerin odağında yer aldı. Twitter’dan duyuru yapan Elon Musk 29 Kasım’da başlayacağı planlanan Twitter Blue onay rozeti satışını ertelediğini ifade etti.

Musk’ın yaptığı açıklamada ise bu hizmetin tekrar geleceği duyuruldu. Meydana gelen sorunlar nedeniyle Elon Musk ciddi bir reklam gelirini kaybetti. Bunu önleyebilmek ve firmaları korumak için de farklı renklerde onay rozeti yapabileceklerini belirtti.

3 Farklı Renkte Onay Rozeti Olacak

Twitter Renkli Onay Rozeti Elon Musk

Yeni dönemde Musk farklı renklerde rozetler olacağını açıkladı. Twitter’ın CEO’suna göre firmalar için altın rozet, devlet kuruluşları için gri rozet, şahıslar için de ünlü olsun veya olmasın mavi renkli rozet olacak.

Elon Musk’ın yaptığı açıklamaya göre doğrulanan hesaplar yeni rozet sistemi başlamadan önce manuel olarak doğrulanacak. Twitter CEO’su bu durum için acı verici ama gerekli olduğunu ifade etti.

Twitter Onay Rozeti Fiyatı

Onay rozeti aylık 8 dolar fiyattan satışa çıkacak. Daha önce sahte hesapların artması sebebiyle durdurulan bu hizmet önümüzdeki haftadan itibaren açılacak.

Kapatılan Hesaplar Tekrar Açılacak

Musk kapatılan Twitter hesaplarının önümüzdeki haftadan itibaren açılacağını ifade etti. Çarşamba günü bir anket başlatan Twitter CEO’su askıya alınan hesaplara genel bir af getirilmeli mi yoksa getirilmemeli mi sorularını sordu. Ankete katılan 3.1 milyon kişinin %72,4’ü evet yanıtını verdi. %27,6’sı ise hayır oyu kullandı.