Instagram’da Fotoğraf ve Video Gizleme Nasıl Yapılır?

Instagram Yorum Kapatma

Instagram’da fotoğraf ve video gizleme nasıl yapılır sorusunun cevabı ve tüm merak edilenler yazımızda.

Instagram’da Fotoğraf ve Video Gizleme Nasıl Yapılır?

Sosyal medya denilince ilk akla gelen platform olan Instagram yeni özellikler sunarken kişiselleştirme tarafında da tercihi kullanıcılara bırakıyor. Megapari ayrıca kullanıcı gizliliğine de büyük önem veren platformu kullanananların merak ettiği sorulardan biri de fotoğraf ve videoları silmeden gizlemek. Bu yazımzıda Instagram fotoğraf ve video gizleme nasıl yapılır sorusunu sizler için cevapladık.

Instagram’da paylaştığınız gönderileri kaldırmak ya da belirli bir zaman aralığında gizlemek isteyebilirsiniz. Bununn için fotoğraf ve videoları profilinizden silmek zorunda değilsiniz. Instagram’ın gönderileri arşivlemenize imkan sunan özelliğini kullanabilirsiniz.

Instagram hesabınızdaki fotoğraf ya da videoları kalıcı olarak silmeden profilinizden nasıl gizleyeceksiniz? Adım adım yapmanız gerekenler aşağıda.

1.Adım: Gizlemek istediğiniz fotoğraf ya da videoyu bulun.

2.Adım: Fotoğrafın sağ üst kısmındaki üç noktaya tıklayın.

3.Adım: Açılan menüde Arşivle seçeneğini seçin.

Arşivle’ye tıkladıktan sonra seçtiğiniz gönderi profilinizden kaldırılmış olacak. Bu işlem içeriğin diğer kullanıcılar tarafından görülmeyeceği anlamına geliyor. Ancak kalıcı olarak silinmediği için istediğinizde tekrar bu gizliliği iptal edebilirsiniz.

Instagram’da gizlenen fotoğraf ve videolar nerede?

Instagram’da Gizlediğim Fotoğraf ve Videolar Nerede?

Instagram’ın Megapari kayıt yöntemleri Arşiv özelliği ile gizlenen gönderileri hesabınızda tekrar paylaşmanız mümkün. Platformun bu gönderileri süresiz olarak gizli tutabileceğini belirtelim. Yani arşivlenen fotoğraf ya da videolar belirli bir süre sonra silinmiyor.

1.Adım: Profilinize gidin ve sağ üst kısımdaki üç çizgiye tıklayın ve Arşivle’ye tıklayın.

2.Adım: Arşivlediğiniz fotoğraf ve videoları görmek için ekranın üst bölümünde Gönderi Arşivi’ni seçin.

3.Adım: Gönderiyi seçin ve sağ üst kısımdaki üç noktaya tekrar dokunarak Profilde göster’e tıklayın.

Bu işlemleri yaptığınızda gönderiniz profilinizde daha önce olduğu gibi görünecektir. Beğenileriniz ve yorumlarınız korunacaktır ve gönderinin tarihi değişmeyecek.