Samsung Kaydırılabilir Ekran Teknolojisini Tanıttı

Samsung Flex Hybrid

Samsung CES 2023 fuarında Flex Hybrid isimli kaydırılabilir ekran teknolojisini resmi olarak tanıttı.

Samsung Flex Hybrid

Teknoloji şirketleri geliştirdikleri yeni ürünleri tanıtmak için ABD’de düzenlenen CES 2023 fuarına odaklandı. Etkinlikteki önemli duyurulardan birisi de Samsung Display’in geliştirdiği yeni ekran teknolojileri oldu.

OLED panel tarafında zirvedeki yerini uzun zamandır koruyan Samsung son dönemde katlanabilir cihazlarıyla dikkat çekiyor. Fold ve Flip serileri oldukça yaygınlaşırken birçok firmanın katlanabilir akıllı telefonlarını 2023’te tanıtacak olması bu taraftaki heyecanın korunduğunu ortaya koyuyor.

Katlanabilir akıllı telefonlara ilginin şimdilik istenen seviyeye ulaşmamasında 2 ana etken var. İlk zamanlara göre azalmış olsa da maliyetler ve kullanıcıların katlanabilir yapının işlevselliği tarafında soru işaretleri taşıması. Fuarlara damga vurmayı seven Samsung yeni ekran prototipiyle karşımıza çıktı.

Samsung Flex Hybrid olarak isimlendirilen yeni katlanabilir ekran prototipi tamamen yeni bir form faktör sunmak için katlama ve kaydırmayı bir araya getirmiş. Bu ilk başta kulağa tuhaf gelse de temel mantığa baktığımızda ekranın sol kısmında katlama sağ tarafında kaydırma teknolojisi kullanılıyor.

Samsung’un Yeni Kaydırılabilir Ekran Teknolojisi

Böylece standart çözümlere göre büyük ekranlar daha küçük alanlara sığdırılabilecek. Samsung’un sergilediği ilk prototiplerin ekran boyutları 10.5 ve 12.4 inç düzeylerinde.

Flex Hybrid ile ilgili Samsung’un paylaştığı daha fazla bilgi yok. Bundan dolayı firmanın bunu nasıl pazarlamak istediği belirsizliğini koruyor. Ticarileştirme tarafındaki düşüncelerde çok önemli. Bu birkaç yıl içinde hayatımıza girebilir veya yalnızca bir prototip olarak kalabiliyor.

Samsung akıllı telefonlarla sınırlı kalmayarak bu teknoloji için daha mantıklı olan tablet ve dizüstü bilgisayarları da unutmadı. Flex Hybrid teknolojisini temel alan 17 inç bir prototip ekran sergiledi. Bu ekran Eylül ayındaki Intel Innovation 2022 etkinliğinde Samsung Display şirketinin CEO’su JS Choi tarafından tanıtılmıştı ve 2 şekilde sunuluyor.

  • Samsung Flex Slidable Solo
  • Samsung Flex Slidable Duet

İlk ekran konsepti Solo ifadesinden de anlaşılacağı gibi yalnızca tek bir yöne doğru genişliyor. Ancak ikinci ekran konseptinde her iki yöne doğru da hareket ettirmek söz konusu. Böylece 13 inç seviyesinden 17.3 inç’e kadar geniş bir seçenek sunuluyor.

Yeni Samsung Dijital Kokpit

Samsung Dijital Kokpit

Önümüzdeki yıllarda hızla büyümesi beklenen sürücüsüz araç pazarı için hazırlıklarını devam ettiren Samsung dijital kokpit ile karşımıza çıktı. 34 inç büyüklüğündeki ekran otonom sürüş modunda eğlence için kullanılabilirken kokpit ekranının 700R kavisi sürüş modunda yola odaklanmayı kolaylaştırmaktadır.

Samsung şirketi geliştirdiği OLED çözümlerin otomotiv endüstrisinin radarında olduğunu da vurguladı.

Samsung Flex Hybrid Video

Samsung’un resmi Youtube hesabında yayınladığı Flex Hybrid videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.