Reklam Engelleyici Kullananlar YouTube’a Giremeyecek

YouTube Vanced Alternatifi Uygulamalar

Dünyanın en popüler video platformu YouTube reklam engelleyici kullananların YouTube’a girmesini engelleyecek.

Reklam Engelleyici Kullananlar YouTube’a Giremeyecek

YouTube reklam engelleyici kullananlarla büyük bir mücadele içinde. Platform bu mücadeleyi daha da etkili bir hale getirmek amacıyla yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Yeni özellik ile YouTube reklam engelleme uyarıları için bir geri sayım aracını test ediyor.

Bilindiği gibi YouTube video aralarında çıkardığı reklamlarla kullanıcıları adeta çileden çıkarıyor. Platform bu reklam sorunu için YouTube Premium aboneliğini kullanıcılara sunmuştu. Ancak birçok kullanıcı Premium aboneliğine para vermek yerine reklam engelleyici kullanmayı tercih ediyor.

Platform reklam engelleyiciler açıkken YouTube’a erişimi kapatacağını birkaç ay önce açıklaştı. Son çıkan haberlere göre YouTube resmi olarak bu kararını gerçekleştiriyor. Google bazı kullanıcıların karşısına “YouTube’da reklam engelleyicilere izin verilmez.” uyarı mesajını çıkarıyor.

YouTube Uyarı Mesajı

YouTube’un gösterdiği uyarı mesajı aşağıda.

YouTube Reklam Engelleme

Reklamları Engelleyenlere 2 Seçenek Sunuluyor

Firma ayrıca reklamdan sıkılanları 2 alternatife yönlendiriyor: Premium almak ya da sürece katlanmak. YouTube yeni özelliği geri sayma aracı özelliği ile birlikte ise reklam engelleyici için zaman ayarlı uyarı veriyor.

Söz konusu yeni özellik menünün sağ üst köşesinde konumlanacak. Zamanlayıcının süresi hakkında şimdilik bilgi yok. Ancak erişim engelinin süre dolduktan sonra devreye gireceği ifade ediliyor. Firma daha öncesinde de bu konuyu oldukça ciddiye aldığının altını çizmişti.

Ayrıca konu ile ilgili “Kullanıcılar bir reklam engelleyici kullandıklarının yanlışıkla işaretlendiğini düşündüklerinde bilgi penceresindeki bağlantıya tıklayarak bu konuda bize geri bildirim iletebilirler.” ifadeleri kullanıldı. Bu sayede reklam engelleyici kullanmasa da ceza alan kişiler için bir çözüm yolu olarak sunuluyor.