Ücretsiz Xbox Game Pass Geliyor

Xbox Game Pass

Microsoft bulut oyun sistemi Xbox Game Pass‘i reklamlar ile ücretsiz kullanmak mümkün olacak.

Ücretsiz Xbox Game Pass Geliyor

Microsoft firmasının oyun platformu Xbox Game Pass için müjde niteliğinde bir haber geldi. Birçok oyunu aylık abonelik sistemiyle kullanıcılara aktaran Xbox Game Pass çok yakında ücretsiz olabilir. Peki bu nasıl olacak?

Xbox Game Pass Reklamlarla Ücretsiz Olacak

Yıllardır birçok oyunu kütüphanesine dahil ederek aylık abonelik sistemiyle kullanıcılara sunan Xbox Game Pass hem oyun konsolu hem de PC oyunları sunmasından dolayı oyuncuların beğenisini topladı. Özelikle de 150 TL gibi makul bir ücretle yüzlerce oyuna aynı anda sahip olmak büyük avantaj. Ama görünüşe göre bu ücreti ödemeye gerek kalmayacak. Çünkü Game Pass’in yakında ücretsiz olarak karşımıza çıkması mümkün olabilecek.

Mali İşler Direktörü Tim Stuart Açıklama Yaptı

Xbox’ta Mali İşler Direktörü olarak görev yapan Tim Stuart yaptığı açıklamada Xbox Game Pass için müjdeli haberi verdi. Reklamlı abonelik sistemini Game Pass bünyesine dahil etmeyi hedefleyen Microsoft şirketi 30 saniyelik reklamlarla 2 saat oyun keyfine erişilmesine olanak sağlayacak. Elbette yeterli destekler sağlanırsa.

30 Saniye Reklam İzleyene 2 Saat Ücretsiz Oyun

İlk olarak oyun konsolunun yaygın olmadığı bölgelerde sunulacak olan ücretsiz Game Pass hizmeti kullanıcıların 30 saniye reklam izlemeleri karşılığında sunulacak. Reklam gelirleri ile oyunları bu bölgelere 2 saat süre ile ücretsiz olarak sunmayı hedefleyen Microsoft şimdilik resmi bir açıklama yapmadı. Ancak Xbox Mali İşler Direktörü Tim Stuart’ın açıklamaları ücretsiz XboxGame Pass’in hala üzerinde çalışılan bir proje olduğunu ortaya koydu.