Horizon Evreninde Geçen MMORPG Oyunu Geliyor

Horizon Evreni MMORPG Oyunu

Yayınlanan bir iş ilanına göre Horizon evreninde geçen yeni bir MMORPG oyunu geliyor.

Horizon Evreninde Geçen MMORPG Oyunu Geliyor

Horizon evraninde geçen yeni bir devasa çok oyunculu çevrimiçi rol yapma oyunu (MMORPG) ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. Şimdilik kod adı Project Skyline olan oyun başlangıçta Project H olarak biliniyordu. Video oyun araştırmacısı Kurakasis‘in keşfettiği bir iş ilanına göre MMORPG’nin geliştirilmekte olduğu doğrulanmış diyebiliriz.

Horizon MMORPG Oyunu 140 Kişilik Ekiple Geliştiriliyor

İş ilanlarından elde edilen veriler oyunun büyük ihtimalle Land of Salvation olarak isimlendirileceğini gösteriyor. Kurakasis Twitter hesabında NCSoft çalışanının LinkedIn’de Horizon oyunlarını hatırlatan bir kod adı logosu içeren iş ilanı yayınladığını ifade etti. Geliştirme çalışmaları 140 kişilik ekiple yürütülüyor.

Unreal Engine 5 ile geliştirilen oyunun hem mobil hem de PC’de yayınlanması planlanıyor gibi görünüyor. Şu anki iş ilanlarında PlayStation 5 sürümünden bahsedilmemesi dikkat çekiyor. Beklenen lansman tarihi ise 2024 sonu ya da 2025 başına işaret ediyor.

NCSoft’un Sony İle Stratejik Ortaklığı

NCSoft şirketinin birkaç hafta önce duyurduğu Sony firması ile stratejik ortaklığı bu açıklama ile ilgi çekici bir katman ekledi. Ortaklık mobil oyunlar da dahil bazı küresel iş alanlarında işbirliğine odaklanarak konsolların ötesine geçmeyi ve PlayStation’ın erişimini daha geniş kitleye yaymayı hedefliyor. Ortaklığın ayrıntıları hakkında bilgi verilmezken firmalar NCSoft’un teknolojik uzmanlığından ve Sony’nin eğlence alanındaki global liderliğinden faydalanmak istediklerini belirttiler.

Çıkan Sızıntı Önceki Haberleri Onaylamış Oldu

Çıkan sızıntı Sony firmasının Horizon evreninde geçen bir MMORPG’nin NCSoft’ta çalışmakta olduğunu öne süren önceki haberleri de onaylamış oluyor. Ayrıca NCSoft’un Land of Salvation (Kurtuluş Diyarı) isimli bir oyun için bir alan adı kaydettirmiş olması bunun yaklaşmakta olan Horizon MMORPG’sinin resmi ismi olabileceği söylentilerine yol açmış oldu.