OpenAI ChatGPT İle Gelirini 5.700 Kat Artırdı

ChatGPT OpenAI

OpenAI firması ChatGPT‘nin popülerliğinin artması ile gelirini 5.700 kat gibi inanılmaz bir düzeyde artırmayı başardı.

OpenAI ChatGPT İle Gelirini 5.700 Kat Artırdı

OpenAI şirketi birkaç ay önce CEO Sam Altman’ın aniden kovulması ve hemen geri dönmesi ile gündemi sarsmış olsa da finansal olarak sağlam adımlarla ilerlemeyi sürdürüyor. Açıklanan son verilere göre firma yaklaşık 1.6 milyar dolar gelir elde etti.

OpenAI şirketinin geliri Ekim ayı ortasında ulaştığı 1.3 milyar doları aşarak sadece 2 ayda yüzde 20’lik bir artış yaşadı. Firma kurumsal müşterileri de başarılı bir şekilde tutmayı başardı. Ancak bu hızlı büyümenin ChatGPT’nin popülerliğinden kaynaklandığının altını çizelim.

Ayrıca bu konuya yakın iki kaynaktan edinilen bilgilere göre firma The Information isimli yayın kuruluşuna artan gelir istatistiklerini verdi. OpenAI geçen yıl Şubat ayında ChatGPT’yi piyasaya sürdüğünden itibaren kullanıcı aboneliklerinin sürekli artması ile bir büyüme dalgası yakaladı.

Son Verilere Göre Aylık 130 Milyon Dolarlık Gelir

Son veriler firmanın aylık 130 milyon dolar gelir elde edebileceğini ortaya koydu. Ancak daha da etkileyici olan startup’ın 2022 yılındaki finansal konumuyla karşılaştırılması. Açıklanan veriler OpenAI şirketinin geçen yılın 12 aylık gelirlerinin yalnızca 28 milyon dolar olduğunu ortaya koyuyor.

Son rakamı dikkate alırsak firmanın gelirlerinin 1 yılda yüzde 5.700 oranında arttığı anlamına geliyor. Bu büyüme yatırımcıların ilgisini de artırmaktadır. Bloomberg’e göre OpenAI amaçlanan 100 milyar dolar ya da daha fazla değerleme ile yeni bir yatırım turuna başlamayı planlıyor.

Firmanın potansiyel yeni ortaklarının kim olduğu şimdilik belli değil. Ayrıca OpenAI’nin özel çip pazarına girdiği ve Abu Dabi merkezli G42 firmasına 8 ile 10 milyar dolar arasında yatırım yaparak işleri bir üst düzeye çıkarma konusunda görüştüğü iddiaları da var.

Elon Musk’ın SpaceX Firmasından Sonra ABD’nin 2. En Değerli Startup’ı Olabilir

Piyasa araştırma şirketi CB Insights 100 milyar dolarlık değerleme turu planlandığı gibi gerçekleşirse OpenAI’nin Elon Musk’ın SpaceX firmasının hemen ardından ABD’nin 2. en değerli startup şirketi olacağı tahmin ediliyor. OpenAI’nin büyümesi yapay zekanın ilerleyişinin ve potansiyelinin çok önemli kanıtlarından birisi.

ChatGPT’nin popülerliği ile elde edilen bu başarı gelecekte daha sofistike ve hayati uygulamalara kapı aralıyor. Ancak etik kaygılar ve teknolojinin kötüye kullanılması da göz ardı edilmemesi gereken önemli bir konu. OpenAI firmasının bu hızlı büyümeyi nasıl sürdüreceği ve teknolojisini sorumlu bir şekilde nasıl kullanacağını merakla takip edeceğiz.