AMD RDNA 4 İle Işın İzlemede Devrimsel Yenilik

AMD RDNA 4

AMD firması RDNA 4 ile grafik kartı teknolojisinde yeni bir devrim yaratmaya hazırlanıyor.

AMD RDNA 4 İle Işın İzlemede Devrimsel Yenilik

AMD şirketi grafik dünyasına yeni bir devrim getirmeye hazırlanıyor. RDNA 4 görüntüleyicisinin yepyeni bir teleskop olan Kepler L2 ile donatıldığı iddia ediliyor. AMD firması RDNA 4 grafik kartıyla ışın izleme donanımını yeniden icat ederek grafik teknolojisi dünyasında bir kez daha devrim yarattı.

RDNA 4 İle Işın İzleme Donanımını Sıfırdan Tasarlıyor

Bu yeni tasarımda Kepler L2 adı verilen tamamen yeni bir motor bulunuyor. AMD’nin şimdiye kadar kullandığı ışın hızlandırıcı bileşenleri kesişim çizgilerinin hesaplanmasında önemli bir rol oynasa da bu bileşenlerin yerini RDNA 4 ile değiştirecek olan Kepler L2 aksiyonu iyileştirmeyi amaçlıyor.

AMD’nin RDNA 2 ile başlattığı ve RDNA 3 ile geliştirdiği takip yeteneği RDNA 4 ile birlikte %50’ye kadar artacak. Işın monitörü motor ağını azaltan Kepler L2’nin tanıtımı ile sabitlenen şekil tarafından taşınıyor.

2024’ün 2. Yarısında Piyasaya Sürülmesi Bekleniyor

DMLA hedefindeki değişiklikler güç performansını artırarak gerçek ölçümler için yeni modeli tanımlamak. RDNA 4, AMD’nin yeni nesil Radeon RX GPU serisine dahil edilecek ve 2024 yılının ikinci yarısında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Bu güncelleme AMD’nin grafik pazarındaki konumunu güçlendirmeye yönelik önemli bir adım. AMD ayrıca Computex etkinliğinde büyük bir açıklama yapmayı planlıyor. Bu etkinlik Zen 5 işlemci mikro mimarisine ilişkin ayrıntılar da dahil olmak üzere sunucu ve istemci aygıtları hakkında bilgi sağlayacak. Etkinlikte RDNA 4 hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Yüksek Performanslı Oyun Severlerin Dikkatini Çekmeyi Başardı

AMD’nin bu güncellemesi özellikle de yüksek performans gerektiren oyunlar ve görevler için büyük bir ilgi uyandırdı.