Doom Efsanesi 4 Yıl Aradan Sonra Geri Dönüyor

Doom The Dark Ages

Doom efsanesi 4 yıl aradan sonra Doom: The Dark Ages yapımı ile nihayet geri dönüyor.

Yeni Doom Oyunu: Doom: The Dark Ages

Aksiyon dolu hikayesi ile oyun pazarına tabiri caizse damga vurmayı başaran Doom serisi yeni bir yapım ile geri dönüyor. Pazar uzmanlarının sızdırdığı bilgilere göre id Software şirketi Doom: The Dark Ages isimli yeni bir oyun geliştiriyor.

Doom ailesinin bir sonraki yapımı ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. id Software firmasında Year Zero kod adı ile geliştirilen oyunun 4 yıllık bir proje olduğunun altı çizildi. Sızıntılar oyunun Doom: The Dark Ages olarak isimlendirileceğini ve Orta Çağ’da geçeceğini ortaya koymuş oldu.

Yeni Yapımın Konusu Orta Çağ’da Geçiyor

Oyunun Orta Çağ konseptli olması oldukça ilginç. Bu sızıntı günümüze kadar fütüristik bilim kurgu evreninde geçen seri için köklü bir değişikliğe işaret ediyor olabilir. Ayrıca Doomslayer’ın Orta Çağ dönemlerindeki yaşamını konu alacak.

Orta Çağ temalı Doom yapımı iddiaları ilk olarak 2021’de ortaya atılmıştı. Bu oyunun Orta Çağ’dan ilham alan bir Doom dünyasına sahip olacağı ifade edimişti. Son sızıntılar da id Software şirketinin geliştirme sürecini tamamladığını gösteriyor.

Bethesda IDKFA Ticari Markasını Tescil Ettirmiş Durumda

Ayrıca Bethesda firması kısa süre Doom için hile kodu olan IDKFA ticari markasını da tescil ettirmiş durumda. Bu durum da yakın bir zamanda duyuru yapılabileceği anlamına geliyor.