Micron Dünyanın En Hızlı Belleğini Duyurdu

Micron G9 TLC NAND

Micron şirketi dünyanın en hızlı belleği konumuna yerleşen G9 TLC NAND‘ı resmi olarak duyurdu.

Dünyanın En Hızlı Belleği 3.6 GB/s Transfer Hızıyla Rakiplerine %50 Fark Atıyor

Micron firması pazarın en yüksek performanslı NAND flash belleği olan 276 katmanlı TLC NAND belleğine resmiyet kazandırdı. Yeni bellek tam olarak 3.6 GB/s transfer hızı sunarak pazardaki diğer rakiplerinden %50 daha hızlı.

Micron G9 TLC NAND okuma ve yazma bant genişliği olarak piyasadaki diğer çözümlerden sırasıyla %99 ve %88 daha yüksek performans sunuyor. Bu performans artışıyla SSD’ler ve gömülü depolama çözümleri için büyük bir avantaj sağlanıyor. Dosya transferleri, uygulama yüklemeleri ve diğer yoğun veri içeren iş yükleri artık çok daha hızlı sonuçlanacak.

Hem Boyutu Küçük Hem de Daha Yüksek Performans Sunuyor

276 katmanlı 3D TLC NAND önceki nesil Micron NAND flash bellekler gibi 11.5 mm x 13.5 mm kompakt paketleme boyutlarına sahip. Bu durum da PCB alanını %28 azaltarak daha fazla tasarım seçeneği sunuyor. Hem daha küçük cihazlarda kullanılabiliyor hem de daha fazla depolama kapasitesi sunulmuş oluyor.

Micron şirketinin yeni G9 NAND teknolojisi yoğunluk olarak mevcut rakiplerinden %73 daha fazla kapasite sunuyor. Bu durum daha kompakt ve verimli depolama çözümleri anlamına geliyor. Micron firmasında Teknoloji ve Ürün Başkan Yrd. olarak görev yapan Scott DeBoer bu yeni teknolojinin Micron’un üretim ve tasarım inovasyonundaki gücünü ortaya koyduğunun altını çizdi. Micron firması 3 nesildir lider NAND teknolojileri sunmaya devam ediyor.

Yeni Nesil NAND Flash Bellekler Bu Yılın 3. Çeyreğinde Seri Üretime Girebilir

Micron şirketi yeni nesil NAND flash belleklerini bu yılın 3. çeyreğinde seri üretime geçirmeyi amaçlıyor. Bu yeni teknoloji özellikle de yüksek performanslı ve verimli dahili depolama çözümleri arayan kullanıcılar tarafından büyük ilgi görecek diyebiliriz. SSD’ler, gömülü sistemler ve daha fazlası için önemli bir hamle olduğunu belirtelim. Micron’un yeni 276 katmanlı NAND belleği dahili depolama teknolojisinde beklentileri fazlasıyla aşacak gibi görünüyor.