Yeni Xbox El Konsolu Geliyor

Xbox El Konsolu

Microsoft, Xbox Series S‘in yerini alacak yeni bir taşınabilir oyun konsolu üzerinde çalışıyor.

Yeni Xbox El Konsolu Geliyor

Oyun dünyası yeniden hareketleniyor. Son gelen haber ise Microsoft’un, Xbox Series S’in yerini alacak yeni bir taşınabilir oyun konsolu üzerinde çalıştığı yönünde. Windows Central genel yayın yönetmeni Jez Corden, bu konsolun Series S’nin mevcut modelinin yerini alacağını ve yeni bir oyun konsolu getireceğini söyledi. yeni bir kira taşınabilir oyun dünyasında yaşamın. Peki nasıl bir konsol olacak?

Phil Spencer‘ın uzun süredir ima ettiği gibi Microsoft, taşınabilir bir oyun konsolunu piyasaya sürmek için kararlı adımlar attı. Ancak bu cihaz yalnızca Sony PlayStation Portal gibi bulut oyunlarını oynatmayacak.

İnternet Bağlantısı Olmadan da Oyun Oynanabilecek

Bunun yerine oyunları yerel olarak oynayabileceksiniz. Böylece internet bağlantısı olmasa bile cihazda favori oyunlarınızı oynayabilirsiniz. Bu, özellikle gezginler veya her zaman çevrimiçi olamayan oyuncular için çok cazip bir seçenek haline gelecektir.

S Serisi şu anda Xbox ekosisteminde uygun fiyatlı ve güçlü bir alternatif olarak bulunsa da, taşınabilir bir cihazın piyasaya sürülmesiyle bu model yavaş yavaş ikinci sıraya yerleşebilir. İlginç bir şekilde Microsoft, PlayStation 5 Pro‘ya rakip olacak bir cihaz geliştirmeyi planlamıyordu.

Şirket bu yıl da 1 TB Xbox Series S modelleri ve 2 TB X Serisi modelleriyle pazarda rekabet etmeye devam edecek ancak PS5 Pro gibi bir cihazın yerini alacak işlem gücü açısından daha gelişmiş bir model piyasaya sürmeyi düşünmüyor.