PlayStation 4 Korsan Oyun İçin Kırıldı

Sony‘nin yeni nesil oyun konsolu PlayStation 4 tahminlerden daha kısa sürede kırıldı. PlayStation 4‘te bulunan açık sayesinde korsan oyun oynanabiliyor. Detaylar haberimizde.

sony-playstation-4

Sony PlayStation 3, eski nesil konsol savaşlarında rakibi Microsoft Xbox 360’a göre daha geç sürede kırılmıştı. PlayStation 3’ün halen daha kırılmayan modelleri bulunmasına karşılık Sony’nin yeni nesil oyun konsolu PlayStation 4 hackerlara yenik düştü.

Brezilya‘da ortaya çıkan açık PlayStation 4’te korsan oyun oynamaya müsaade ediyor. Ancak bu yöntem bildiğimiz kırma yönteminden farklı çalışıyor. Sony, PlayStation 4 ile PSN’e kardeşlik sistemini getirmişti. Oyuncular PSN üzerinden satın aldıkları oyunu 2. bir kişi ile paylaşabiliyordu.

Konuyu daha biraz açacak olursak; Secondary hesap olarak geçen bu yöntem ile tek bir PSN üyeliğinden satın alınan oyun 2 kişi tarafından oynanabiliyor. Sınırlı paylaşıma sahip olan bu yöntem hackerların radarına takıldı.

Yapılan modifikasyon işlemleri sonucunda PSN’den alınan oyunlar binlerce kişi ile paylaşılabiliyor. PlayStation 4’ü kırmayı başaran hackerlar bu açık ile 100 dolar karşılığında 10 adet korsan oyunu PlayStation 4’e yüklediğini açıkladı. PlayStation 4’e korsan oyun yükleme işlemi ile haksız kazanç sağlayan bu kişilerin başı oldukça ağrıyacağa benziyor.

Bu olayın duyulmasından sonra Sony, bu işlemi gerçekleştirenler için hukuki yaptırım başlattığını açıkladı. Sony ne kadar karşı hamle yaparsa yapsın PlayStation 4’ün yeni neslin ilk kırılan konsolu ünvanını almasını engelleyemedi.