Diş Beyazlatma Teknikleri Ne Kadar Etkili

Tanımlama olarak bleaching doğal diş rengini değiştirmek demektir. Neredeyse tüm beyazlatma ürünleri hidrojen peroksit içerir, bu da hem derin hem de yüzeydeki lekelerin çıkarılmasına yardımcı olur. Dişlerde renklenme, doğal yaşlanma, eski kök kanal tedavileri, büyük dolgular, tetrasiklin antibiyotiği veya gelişme dönemi esnasındaki fazla florür alımı nedeniyle dişe yapılan değişiklikler sonucunda yaygın olarak görülür. Yüzey lekelerine, kahve, çay, kırmızı şarap ve tütün gibi maddeler de neden olur.

dis

Evde kullanım için reçetesiz satılan ürünler, her iki lekenin de çıkarılmasına yardımcı olan daha düşük bir aktif bileşen konsantrasyonuna sahiptir. Bu ürünleri kullanmadan mutlaka diş hekiminize danışın.

Diş hekiminiz tarafından uygulanan tedavide ise beyazlatma özelliğine sahip bu konsantrasyon daha güçlüdür ve özel bir ışık veya lazerle birlikte kullanılırlar. Ağartma, doğal dişlerinizi beyazlatmaya çalışır; bununla birlikte, diş yapısının bir kısmının çıkarılmasını gerektiren veneer ve kronlar gibi onarıcı malzemelerle beyazlığı geliştirir. Ağartma, restoratif diş tedavisinden daha az zaman ve masraf gerektiren etkili bir yöntem olduğu kanıtlanmıştır.

Diş beyazlatmak, gülümsemenizi belirgin bir şekilde artırabilirken, diş hassasiyetleri veya dişetleri veya diğer oral dokuların tahrişi gibi küçük çapta yan etkileri de vardır. Bu yan etkiler genellikle geçicidir ve uygulamanın ardından kısa süre içerisinde kendiliğinden kaybolur. Diş beyazlatmanın ilk aşamasında diş hassasiyeti ortaya çıkma eğilimi gösterir. Daha profesyonelce diş beyazlatma işleminde diş hekimi dişetlerini ve yumuşak dokuları koruyucu jelle izole eder.

Bu tekniği düşünürken aşağıdakileri göz önünde bulundurmayı ihmal etmeyin:

Ağartma, kalıcı bir çözüm değildir: etkileri zamanla azalacaktır. Optimal olarak, bu süre altı aydan bir yıla kadar sürer, sonra yavaş yavaş etki solmaya başlar. Solma kaçınılmaz olsa da, lekelenmeye neden olan besin ve alışkanlıklardan kaçınarak işlemi yavaşlatmak mümkündür. Bazı hastalar, 1-2 gün boyunca, yılda bir veya iki kez, evde ağartma tekniğiyle diş beyazlatıcı bir “rötuşa” ihtiyaç duyabilir. Kabul edilebilir renk uyumu, doğal dişlerin önceden mevcut kronlar, köprüler veya dolgularla karışması nedeniyle başarılması zor olabilir. Diş hekimleri bazen ağartma jelinin konsantrasyonunu ve dişler üzerindeki gerçek temas süresini ayarlayarak renk eşleşmesini iyileştirebilirler.

Diş beyazlatmadan önce profesyonel bir danışma için diş hekiminize müracaat ediniz.

Daha fazla bilgi için: http://www.dentumitkoy.com