LG G6 ve LG G5 Karşılaştırması

Uzun zamandır merakla beklenen LG G6 MWC 2017‘de tanıtıldı. Bu haberimizde LG G6 ile LG G5 arasındaki farkların neler olduğunu sizler için inceledik.

Uzun süredir sızıntılara konu olan ve herkesin büyük bir merakla beklediği akıllı telefon nihayet tanıtıldı. Peki LG G6 ile LG G5 arasındaki farklar neler? LG G6, önceki modeline göre bize ne gibi avantajlar sağlıyor?

Tasarım

Aslında tasarım iki cihaz arasında bulunan en büyük farklardan birisi. Geçtiğimiz yıl satışa sunulan LG G5 modüler tasarımı ile ön plana çıkıyordu. Yekpare kasasının hemen alt kısmı kolayca ayrılabiliyor ve cihaza ait modları burada kullanabiliyorduk.

Şimdi bu durum tamamen değişti. 5.7 inçlik bir ekran ile gelecek olan LG G6 yüzde 78.6 ekran kasa oranı sunuyor. Bu yıl çerçevesiz telefonların yılı. LG G6 pek de bu duruma uyan bir cihaz gibi de görünmüyor.

LG G6 arka kısmındaki parmak izi okuyucu sensörü konusunda LG G5 ile benzerlik gösterirken, çift kamera kısmında da bu durum değişmiyor. LG G6 kasasının da IP68 sertifikası ile suya ve toza karşı dayanıklı olduğunu da ekleyelim.

Ekran

Ekran konusunda öncelikle LG G5’e bir kez daha göz atalım. LG’nin bir önceki amiral gemisi modeli, yüzde 70.1’lik ekran kasa oranına sahip, 5.3 inçlik SUPER AMOLED IPS LCD panel kullanıyordu. 16 milyon renk desteği sunan bu ekran, 554 ppi piksel sıklığına ve 1.440 x 2.560 çözünürlük değerine sahipti. Bu ekran Corning Gorilla Glass 4 ile de çizilmelere karşı korunuyordu.

LG G6 ekranı ise yeniden düzenlenen ekran kasa oranı sayesinde 5.7 inç boyutu ile bize hayli geniş bir alan sunuyor. Yine SUPER AMOLED teknolojisinden yararlanan LG G6, 1.440 x 2.880 ekran çözünürlüğüne ve 564 ppi piksel sıklığına sahip. Ekran her alanda belli ölçüde yükseltilirken, bu kez korumayı Corning Gorilla Glass 3 sağlayacak.

LG G5 gibi LG G6’nın da Always On ekran özelliğine sahip olduğunu da belirtelim.

Donanım

LG G6, Qualcomm tarafından üretilen Snapdragon 821 işlemci modelini kullanıyor. LG G5 ise bir alt model olan Snapdragon 820‘yi kullanıyordu.

Doğal olarak LG G6 nesil farkı ile işlemci bazında önde görünüyor.

LG G6 işlemcisi olan Snapdragon 821, 4 dört çekirdeğe sahip. Bu çekirdeklerden ikisi 2.35 Ghz hıza sahipken, diğer iki çekirdek ise 1.6 Ghz’lik saat hızına sahip.

LG G5 ise Snapdragon 820 kullanıyordu. Yine 4 çekirdeğe sahip olan bu işlemcinin iki çekirdeği 2.15 Ghz ile çalışırken, diğer iki çekirdek ise 1.6 Ghz ile çalışıyor.

İki cihaz da grafik arabirimi olarak Adreno 530 kullanıyor.

Bellek kısmında ise LG G6 ufak bir bir düzenleme ile geliyor. LG G5 4 GB RAM desteği sunuyordu. Bu rakam LG G6 ile birlikte belek miktarı değişmiyor. Ama LG G5 tek seçenek olarak arttırılabilir 32 GB depolama alanı sunuyordu. LG G6 ise 32 GB ve 64 GB olmak üzere, iki farklı depolama seçeneği ile geliyor.

Kamera

LG G6 ve LG G6 karşılaştırmamızda önemli farkların bulunduğu bir bölüme geldik. Kamera söz konusu olduğunda LG’nin iki amiral gemisi cihazında büyük farklar hemen göze çarpıyor.

Ana kamera dediğimiz arka kamera kısmında LG G5, 16 Megapiksel ve 8 Megapiksel olmak üzere ikili bir sistem kullanıyordu. Lazer otofokus ve OIS desteği de sağlayan arka kamera, zaten başarılı olarak görülüyordu.

HDR desteği sunan ve 4K çözünürlükte 30 fps çekim yapabilen LG G5, ön kamera olarak f/2.0’lik 8 megapiksellik bir kamera ile gelmişti.

LG G6 kamera anlamında önemli iyileştirmelere sahip. Bu kez arkada bulanan ana kameraların ikisi de f/1.8 ve f/2.4 diyafram açıklığına sahip ve 13 Megapiksel. Doğal olarak geniş açılı çekimlerinizde, panaromalarınızda ve genel kullanımınızda büyük farklar görmek mümkün.

Ön kamera olarak ise bu kez 5 Megapiksellik 1.080p’lik f/2.2 kameraya sahibiz.

Batarya

LG G5 değiştirilebilir 2.800 mAh’lık Li-Ion batarya kullanıyordu. 20 saate kadar konuşma ve 400 saate bekleme süresi sağlayan bu batarya Quick Charge 3.0 desteği de sunuyordu. Böylece bataryanın %83’lük kısmını sadece 30 dakikada doldurabiliyorduk.

LG G6 ise bu kez değiştirilemeyen 3.300 mAh’lık bir batarya ile geliyor. Ayrıca cihaz Quick Charge 3.0 desteği de sunuyor.