Huawei MateBook 13 Tanıtıldı

Huawei yeni dizüstü bilgisayarı MateBook 13 modelini tanıttı. Cihazın tüm detayları haberimizde.

Huawei MateBook 13 Teknik Özellikleri

Huawei, Çin’de düzenlediği etkinlikte ev ve ofis kullanımına hitap eden yeni dizüstü bilgisayarı Huawei MateBook 13‘e resmiyet kazandırdı.

Bilgisayarlarda da sık sık yer alan ince çerçeve tasarımı bu modelde de kullanılmış. Dizüstü bilgisayarın kasa yapısında ise alüminyum alaşımlı seramik malzeme bulunuyor. Bu anlamda modelin güçlü bir tasarım yapısına sahip olduğunu söylemek mümkün.

Dizüstü bilgisayar tasarım olarak üst düzey bir bilgisayar görünümüne sahip. Peki donanımsal olarak da bu özellikleri karşılayabiliyor mu? Cihazın yonga setinde Intel’in 8. nesil i5 işlemcilerine ait 2 farklı seçenek mevcut. Grafik kartı olarak UHD620 ile gelen ve i5-826U yongasına sahip model tercih edilebileceği gibi grafik kartı olarak NVIDIA MX150 ile gelen ve i5-8560U yongasına sahip modeli de tercih etme imkanı sunuluyor. Ayrıca 8 GB LPDDR3 RAM ve 256 GB HDD depolama alanı da bulunuyor.

Dizüstü bilgisayar 2.160 x 1.440 piksel çözünürlüğüne sahip 13 inç boyutunda bir ekrana sahip. Cihazın ekran / çerçeve oranı ise %88.

42 mW bataryaya sahip dizüstü bilgisayar 4.4 mm inceliğinde olmasına rağmen 3.5 mm kulaklık girişini de sunuyor. Ayrıca sağ kısmında da 1 adet USB Type-C girişi mevcut. Güç düğmesinde ise yerleşik bir parmak izi okuyucu yer alıyor. Dizüstü bilgisayarın her zaman serin kalması için Huawei kendi teknolojisi olan Shark Fin Fan 2.0‘ı bu cihazda kullanmış. Bu teknoloji ile ısıyı dağıtmak için kullanılan 2 adet de ince boru sistemi mevcut.

Cihaz teknik olarak olağan dışı yenilikler sunmasa da bazı yenilikleri içinde barındıyor. Huawei firmasının yüksek hızlı kablosuz veri aktarım sistemi Huawei Share 3.0 teknolojisi de barındırdığı yenilikler içinde en önemlilerinden birisi. Bu teknoloji daha önce herhangi bir bilgisayarda kullanılmadığı için ilk kez bu modelde kullanılmış oldu.

Huawei’nin amiral segment cihazı Mate 20 modelinde de bulunan bu teknoloji ile dizüstü bilgisayarda bu teknolojiyi kullanarak 2 saniye içinde 1.000 adet fotoğraf gönderilebiliyor. Bu sistemin alt yapısında ise NFC teknolojisi bulunuyor.

Çin’de tanıtılan cihazın satış fiyatı ile ilgili şimdilik bilgi yok. Ön siparişler Aralık ayında başlayacak.