Akon Hidrolik Kimdir? Kumanda Kolu Nerelerde Kullanılır?

Akon Hidrolik

AKON HİDROLİK KİMDİR?

AKON Hidrolik 1980 YILINDA FAALİYETE GEÇMİŞTİR. MONOBLOK, DİLİMLİ VE TAM ORANSAL HİDROLİK VALF ALANINDA YERLİ TASARIMINDA ÜRETİM FAALİYETİNDE BULUNMAKTADIR. ÜRETİMİN HER AŞAMASINDA ÇEVRE VE İNSANA VERDİĞİ DEĞER DOĞRULTUSUNDA HAREKET ETMEKTEDİR.

AKON Hidrolik ürünleri 50 ülkeye ihraç edilmektedir. AKON Hidrolik bünyesinde elektro hidrolik ve pnömatik kontrollü valflerin üretimi de gerçekleşmektedir. Üretim yeri İzmir Çiğli’de bulunan Akon Hidrolik özel valfleri ile pazarda rekabet içerisindedir.

Hidrolik valf üretimi konusunda yurt içi ve yurt dışında birçok müşterisi bulunan Akon Hidrolik, Ar-Ge konusuna büyük önem vermektedir. Müşteri ve uygulamaya yönelik Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarını sürdürmektedir.

Hidrolik yön kontrol valfleri Dünyada geniş bir kullanım alanına sahip olmaktadır. Akon Hidrolik yaptığı çalışmalar ve geliştirdiği ürünler ile hem Dünya hem de ülke pazarında adını duyurmaya devam etmektedir.

KUMANDA KOLLARI NERELERDE KULLANILMAKTADIR?

Kumanda kolları mobil tarım ve iş makinelerinin kontrolünü sağlamak amacı ile kullanılır. Genel olarak; traktörler, tarım makineleri, çöp kamyonları, itfaiye araçları, inşaat makineleri, iş makineleri, platformlar gibi mobil makinelerde bulunmaktadır. Ürünler hidrolik araçlarda, ana kumanda ve yardımcı valfler olarak kullanılmaktadır.

Hidrolik Sistem nedir?

Hidrolik sistem, mekanizmayı basınçlı akışkan güç sayesinde çalıştıran elemanların oluşturduğu yapıya denilmektedir. Akışkan olarak su veya yağ kullanılabilmektedir. Su metal yüzeylerde pas yapabilmektedir, madensel yağların kullanılması daha doğru olacaktır.

Hidrolik sistemlerde pompa yardımı ile oluşan basınç kontrol kumandasının yönlendirdiği silindir ve pistonlara iletilir. İletilen basınçlı akışkan itme kuvveti ile yükün hareket etmesini sağlar.

Hidrolik sistemlerde kontrol farklı yöntemler ile yapılabilir. Akon Hidrolik kumanda kollarını mekanik, kablolu, elektrikli, pnömatik ve uzaktan kontrol yöntemleri ile kullanabilirsiniz.

İkiz kilit valfi ve çekvalf ise hidrolik sistemlerin güvenliği açısından önemli bir yer tutmaktadır.

Hidrolik sistemler sıvıyı depo etmiş olan ve başka basınç uygulayan düşük enerjiden oluşan başka bir sistem ile çalışmaktadır.

Hidrolik sistemin avantajları ise:
Sessiz çalışması
Darbesiz ve titreşimsiz hareket
Yüksek çalışma basıncı sağlanır,
Hassas hız ayarının yapılabilmesi özelliği
Emniyet valfi ile güvenli çalışıma
Uzun ömürlülük

Bu nedenle birçok konuda kolaylık ve güvenilirlik sağlayan hidrolik sistem dünyada yaygın bir kullanıma sahiptir. Yol, inşaat, kazı makineleri, taşıtlar ve trenler, tarım makineleri de hareketli hidrolik araçlar olarak tanımlanmaktadır. Takım tezgahlarının yapımında, plastik enjeksiyon makinelerinde, ağır sanayi makinelerinde kullanılır. Gemilerde dümen kontrolünde limanlarda yükleme ve boşaltma araçlarında da kullanımı söz konusudur.