Kendi Kendine Dolan Su Şişesi: Fontus

Indiegogo sitesinde başlatılan Fontus projesi, şişenin içindeki teknolojiyle birlikte suyun sürekli olarak yenilenmesini sağlıyor. Projenin tüm detayları haberimizde.

fontus

Dağcılık, bisiklet sürme ve hatta her türlü aktivitede yanımızda bulunan suyun bitmesi, su kaynağına olan uzaklıkla ortaya çıkan zor şartlar, Fontus sayesinde artık dert olmayacak. Fontus, teknik olarak kendini su ile otomatik olarak dolduran bir şişe.

Normal olarak Fontus Airo ve bisikletler için özel olan Fontus Ryde şeklinde gelen şişeler, siz günlük işlerinizi yaparken kendini dolduracak.

800 ml su taşıyabilen su şişesinin avantajları arasında, etrafına sarılı olan güneş paneli ile birlikte telefonunuzu şarj edebilmeniz de var.

Fontus Nasıl Çalışıyor?

Cihazın ana çalışma prensibi, havada oluşan nemi yakalaması üzerine. Daha sonra onu yoğunlaştırarak depolayıp içilebilir suya dönüştürüyor.

İçindeki küçük bir fan çevredeki havayı içine çekerken, aynı zamanda özel bir filtreden geçmesini sağlıyor ve burada yoğunlaşma kabinine gönderiyor.

Birkaç adet soğutucu havadan yakalanan nemi özel bir yüzey üzerine getiriyor. Burada suya dönüşen nem şişenin ana bölümüne damlıyor ve depolanıyor.

Şişenin zemininde bulunan minik kapsüller, bu depolanan suda çözülüyor ve tekrardan mineralizasyon gerçekleşiyor. Böylece isteğe göre taze maden suyu da elde edilebiliyor.

İsteğe göre vitamin ya da mineraller eklenerek tam olarak ihtiyacınız olan sıvıyı alabiliyorsunuz.

Bu sistem, buzdolabından bir soğuk su şişesi aldığınızda, belli bir süre sonra etrafının taze su damlacıklarıyla dolup akmasıyla aynı sisteme dayanıyor.

Soğutma ile havadaki gazın yoğunlaşması olur ve sıvılaşma gerçekleşir. Fontus şişelerinin işlevselliği, havanın nemrutubet oranıyla doğru orantılı. Yani nemin düşük olduğu ortamlarda şişenin dolma hızı da düşük olacaktır.

Atmosferden elde edilen bu su, hiçbir zararlı mikro organizma içermemekle birlikte, cihaz içinde artıma da gerçekleştiğinden suyun temizliği son derece yüksek.

Hava kirliliğinin en yüksek olduğu yerlerde yine de önerilmeyen Fontus, en iyi doğa gezilerinde ve havanın çok aşırı kirli olmadığı yerlerde kullanılıyor.

Şişe ortalama bir yaz sıcaklığında 30-35 derecede 1 saatten biraz fazla sürede doluyor. Tabi sıcaklığın ve nemin yüksek olduğu ortamda şişenin dolması daha kısa sürüyor. Fontus Ryde, Airo sürümüne kıyasla biraz daha uzun sürede doluyor.

Birkaç senedir geliştirilen, devrim niteliğindeki Fontus, Indiegogo sitesinde 30 bin dolar hedefiyle yola çıkıyor. Bitimine bir ay kala 125 bin dolar toplayan projede, ürünü satın almak için yapılması gereken minimum bağış, Fontus Airo için 150 ve Fontus Ryde için 125 dolar.

Kendi kendine dolan su şişesi Fontus hakkında daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayarak Indiegogo sayfasına gidebilirsiniz. Fontus ile ilgili yayınlanan tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.