
Mektup yazmak iletişim aracı olarak günümüzde populerliğini çoktan yitirmiş olsa da, mektup yazmanın zaman zaman gerekli olduğu durumlar olmakta.
Edebiyatımızda ise mektup şekli, Tanzimat Edebiyatı döneminde gelişmeye başlamıştır. Özellikle de Abdülhak Hamit TARHAN ve Namık Kemal’in birbiriyle yazıştıkları mektuplar, bu gelişmenin mühim ve tipik örnekleri arasında yer almaktadır.
Bu zamanlarda hala müfredatta yer alan, öğrencilere derslerde öğretilen, bazı meslek görüşmelerine, kurumlarda, ilişkilere ya da bir dosta arkadaşa yazmak için her süre kullanılmaktadır. Eskiden daha aşırı kullanılan name yönteminde eskiden bulunduğu bunun gibi olmasa da değer veren bireyler bulunur. Fakat bir hayli teknolojinin ilerlemesinden ötürü nasıl yazılır konusu için bir bilgiye tam olarak sahip değillerdir.
Peki mektup nasıl yazılır ?
1) Mektup yazarken ilk önce başa kime gönderildiğini, hitap edilen kişiyi yazmalısınız. Mektubun türlü bölümlerinde gönderilen kişiye seslenebilirsiniz. Gönderilen bireyin adını yazdıktan sonra mutlaka virgül kullanmalısınız. Misal : Gökhan Çankaya,
2) Kişiye seslendikten sonra, mektubun giriş bölümü başlamaktadır. Giriş bölümünde ise çoğunlukta mektubun hangi sebeple yazıldığı belirtilir. Örnek : Bu mektubu seni ne kadar çok sevdiğimi söylemek için yazıyorum.
3) Giriş bölümünü yazdıktan sonra mektupta yazmak istediğiniz ne varsa gelişme bölümüne yazabilirsiniz. Bu bölümde içinizde ne varsa yazmanız da bir sakınca yok.
4) Son olarak içten duygularınız, varsa selamlarınız, iletmek istediğiniz son sözlerinizi yazmalısınız. örnek : Seni çok ama çok seviyorum, saygılarımla.
5) Bunları tamamladıktan sonra sağ alt köşeye isim, soyadı, ve imzanızı atmanız gerekmektedir. Misal Sedat Kaya – imza –
Şimdi sizlere Mektup Örnekleri bulabileceğiniz, mektubun anlamından tutun,mektup özellikleri,mektup çeşitleri nasıl yazılması gerektiğine kadar bir çok konuda kaynak olacak bir adres vereceğim. Hoşçakalın.
Kaynak: Resimli Cv Örnekleri