SEO uyumlu içerik, bir içeriğin arama motorlarındaki arama sonuçlarında en üst sıralara gelmesi için çeşitli detaylar uygulanarak yazılan içeriktir. İçeriğiniz ne kadar SEO uyumlu olursa o kadar Google’ın sevgisini kazanır ve rakiplerinizin önüne geçerek sitenize trafik çekersiniz. Arama motoru optimizasyonunun pek çok SEO detayı bulunsa en temel husus içeriğin SEO uyumlu olmasıdır.
Adım Adım SEO Uyumlu Makale Yazma
SEO uyumlu makale yazabilmek için çeşitli hususlara dikkat etmeniz gerekir. Bunları şöyle detaylandırabiliriz:
- Anahtar kelime analizi: İçerik oluşturmaya başlamadan önce hangi anahtar kelimeleri kullanacağınızı incelemelisiniz. Anahtar kelime araştırmasıyla en çok hangi anahtar kelimeler aranmakta tespit edebilir, bunları makalenizde kullanabilirsiniz. Bu araştırmaları yapabilmek için Google Keyword Planner, Ubersuggest gibi araçları kullanabilir, Google otomatik doldurma özelliğinden istifade edebilirsiniz.
- Rakip analizi: Makaleniz arama motorunda rakiplerinizin içerikleriyle yarışacaktır. Bu yüzden hedeflediğiniz anahtar kelimelerle ilgili ilk üç sıradaki yazılara bakabilirsiniz. Bunlarda hangi anahtar kelimeler, hangi başlıklar ve hangi konular işlenmiş analiz edebilirsiniz.
- H etiketi: SEO uyumlu yazılar H etiketi ile oluşturulur. Bu etiketler yazı içindeki başlık ve alt başlıklardır. H1, H2, H3, H4, H5, H6 olarak sıralanmaktadır. Bu sayede yazınızda bir hiyerarşi oluşmakta ve Google botları bu hiyerarşiyi algılamaktadır. H etiketi en basitinden H1: Ana Başlık, H2: Alt başlık, H3: Alt başlığın alt başlığı şeklinde olmalıdır.
- Anahtar kelime kullanım oranı: Anahtar kelimeleri tespit ettikten sonra bunların makalede belli bir oranda kullanılması gerekir. Bu oranın en ideali yüzde 1,5 – 2 olmasıdır. Yani 1000 kelimelik bir makale yazdığınızda anahtar kelimelerinizi 20 kez kullanmalısınız. Anahtar kelimeleri metin içine dağıtarak kullanmalısınız.
- İçeriğin girişi: Artık sıra içerik oluşturmaya geldi. İçeriğinizin giriş kısmı en önemli bölümlerden birisidir. Giriş, okuyucuyu sayfada kalmaya ikna ettiğiniz yerdir. Yine içeriğinizde soru sorabilir, alıntılara yer verebilir, rakamlar kullanabilirsiniz. Benzer şekilde madde imleri kullanarak okunurluğu kolaylaştırabilir, göze hoş bir makale oluşturabilirsiniz.
- Görsel kullanımı: SEO uyumlu bir makalede mutlaka gif, resim ya da videoya yer vermelisiniz. Resmin adını ve alt etiketini girmeli, alt etikette resimde ne olduğunu belirtmelisiniz. Anahtar kelimenizi resim adı ve alt etikette geçirmelisiniz.
SEO Uyumlu İçeriğin Uzunluğu
SEO uyumlu makale yazarken içeriğin uzunluğuna da dikkat etmelisiniz. Aslında ne kadar uzun olursa o kadar iyi. Yine de içerik uzunluğuna konuya ve rakip içeriklere göre karar vermelisiniz. Genellikle en az 300 kelime olmasına özen göstermelisiniz. Dilbilgisi kurallarına dikkat etmeli, yazım yanlışı yapmamalısınız.
Kaynak: bahsegel